Italians do it better… Toch wat lekker eten betreft. Als Italiaanse kan je me echt niet bekoren met een portie friet maar voor een lekkere eenvoudige pasta mag je me zelfs wakker bellen. De pasta van mijn vader volgens het recept van mijn “nonno” niets heerlijkers dan dat en mini-me weet het eveneens te appreciëren. Evenals deze…
Casareccia con peperoni…
Wat heb je nodig:
125 gram casareccia pasta
Een rode groene en gele paprika
Sjalot
Potje peperoni & melanzane van sacla (Delhaize)
Alpro soya room (om het licht te houden)
Peterselie en bieslook gesnipperd
Snij de groenten en ui julienne, stoof deze aan tot beetgaar. Voeg de helft van het potje sacla toe en de room. Afgedekt laten sudderen, afkruiden met zout, beetje paprikapoeder en cayennepeper om het wat pittiger te maken.
Als de pasta gekookt is voeg deze toe aan de pan met de saus en meng dit op een laag vuur nog even onder. Afwerken met de gesnipperde peterselie en bieslook.
Zoals altijd… Simpel en lekker!